Fin tur gjennom Grimsdalen til Savalen. Satt meg fast i Grimsdalen og kom lavt nokk. Kom heldigvis opp igjen og rakk til vakre Savalen før dagen tok slutt. En del av turen i lag med Frode Halse og Svein Bjørneseth. Takk til Riksanlegget V/Harald Nergård for glimrende hentetjeneste.

Flight statistics

Date 2011-07-14

Start/finish 12:40:56 - 17:56:33

Duration 5 : 15 : 37

Max./min. height 2711 / 747 m

Max. mean/top speed 60 km/h / 63 km/h

Max/min climb rate 4.18 / -3.15 m/s over 60s

Total distance 182.60 km

Stein-Are satser dagen på tandemturer i dag.

Turen har startet. Over stykejernet og videre over Gudbrandsdalen

Frode med kurs for Grimsdalen der vi treffer Svein.

Marginale forhold gjør at vi blir splittet i starten på Grimsdalen

Grimsdalen og Rondane

Grimsdalshytta i dalen til venstre i bildet.

Sliter med å få god høyde.

Endelig etter mye knoting og nesten å stå på bakken i Grimsdalen nå i god høyde over Folldal. Frode ligger nå godt i forveien. Svein har landet i Grimsdalen.

Etter enda en lovsave ved Kjølle nø for Folldal nå god høyde igjen. Men dagen begynner å ebbe ut. Tar innpå Frode som nå ligger ca 5km forran. Han tar nå en godboble på fjellet til venstre i bildet.(Einunnfjellet)

For også bobla fra Einunnfjellet, men så er det slutt, skyene dør og skyggeland foru lover dårlig. Åsen ved Savalen til venstre har noe sol.

Sikter mot denne åsen ved Savallen som har sol. Kl er nå 1930. en boble til så er Tynset innen rekkevidde. Sees bak til venstre.

Hmm ser ikke lovende ut. Merker mye vind fra høyre(sørøst) Tronfjellet rett forut. Frode er nå på gli mot Tynset i god høyde.

Landing i Savalen kl19:56 i dag.

Tok diverre ikke bilde ved den vakre stranden ved Savalen der jeg ble spandert grillmat av hyggelige innfødte mens jeg ventet på bussen fra rikssenteret.

Turen i google