Utklipp fra loggboka

Til Innlandet i lag med Trond. Ved Innset treffer vi Kjetil Åsbakk. Vi blir enig om å prøve en start som tidligere er benyttet av hg'er. Starten er sørvendt mens vindretning i dag er varslet svak fra NØ. På Svartberget nederste start rett over skoggrensen (600moh) merkes god syklus. Men det er lenge mellom dem, og ikke mange høydemeter og gå på. Vi bestemmer oss får å gå lenger opp. Veldig flatt tereng videre oppover. Må helt til 800moh for å finne start. Står svakt inn når vi kommer opp men blir svakere. For klarert 7000 fot i tma av Bardu kontroll. Planlegger å fly såvidt inn i den ved nord enden av sørdalen. Syklusene blir stadig dårligre med innslag av bakvind. Her er det bare å ta forlengsstart å ta første pust inn. Kommer meg ut og søker området ned mot nedstarten. Finner bobla over nedstarten og går i skybas på 2300. Mektig flott utsikt her oppe. Venter på Trond og Kjetil men for beskjed over radio at de sliter med bakvind. Bestemmer meg etter en liten time om å strte planlagt tur mot Bones. Flyr først NV over mot Veslefjell. Skrur en boble her i lag med en ørn og setter kurs over mot Sørdalen. Skrur litt over den solvendte fjellsiden i sørdalen. Blir oppringt av Bardu kontroll som har et fly på vei inn og vil vite min possisjon og høyde. Setter videre kurs mot fin sky i innløpet til Isdalen. Denne trigger fra solhelling sv Kufjellet 840moh i innløpet til isdalen. Dagens kraftigste boble med over 7 i stig. Nå er høyde sikret for kyssing over snekledde fjell og skar mot Bones. Rå natur av ypperste klasse. Overtil Bones i god høyde. En svak drifteboble innerst i dalen øst for Bones. Satser på en fin sky og solhellingen/lesiden av Storklettan på østsiden av Stordalen som går sørover til Sverrige. Lite vind i høyden men er litt på vakt for leside turbulens. Før jeg når området der skyen trigger merker jeg turbulens av den gale sorten. Mygger ut og trekker meg unna fjellsiden og retunerer mot Bones. Håper å nå lia på nordsiden av Bones, men kraftig vedvarende synk setter en stopper for det. Blir landing på Bones. Østa vinden merkes godt nede i dalen. Ikke mange km, men råe km. Fikk haik til E6 der Trond og Kjetil plukka meg opp. Vi stopper på Gratangseidet der Kjetil fyrer opp primusen og servere sjokolade drikk. Flott dag på innlandet, bortsett fra at Trond og Kjetil diverre ikke fikk flydd.

Turen i loggboka.

Bilvei til ca 500moh

Nedstarten Svartberget

I sø Altevatnet

Tydlige spor etter siste istid.

Starten på 800m. Kjetil og Trond straks klar.

Skrues til skybas. Tar en 360 serie med bilder ser NV mot Setermoen

Vest mot Sørdalen

VSV mot sørlige sørdal

SV mot Sverrige og Tornetresk

Sør. Tornetresk th og Altevann tv

Ssø Altevatn

SØ Det 5 mil lange Altevann

Øst Njunis 1717moh i Dividalen midt i bildet

Ønø. Njunis til h. Til v sees Høgskaret i dividalen. Kun 30km med 100% ødemark bort dit.

Har lagt på tur mot veslefjell og neste sky.

Kryssing over mot Sørdalen. Dalen til v med elv er Isdalen

Skått th for meg Sørdalen, Setermoen bak th (hvit felt)

Skått tv for meg inn Sørdalen.

Dagens godboble over foten av isdalen skrudd. Høyde nokk til å gli over Bonnesskardet mellom Isberget 1357moh th og Vesleklettan 1419moh th.

Bones og Sallangsdalen rett fram

Skått venstre ser jeg inn Isdalen

Til høyre mot nv ser jeg Langvassbotn breen og Snøhetta 1506moh. Bones og Sallangsdalen tv.

Til venstre for meg. Innerste Sørdalen og Sverrige med Torne-trask i bakgrunnen.

Bare å gli mot Bones å nyte den storslagne naturen.

Kommer over i god høyde.

Håkstad fjellet og Sallangsdalen

En svak drifteboble innerst i dalen øst for Bones. Satser på fine skyen og solhellingen/lesiden av Storklettan rett forut som ligger på østsiden av Stordalen som går sørover til Sverrige. Lite vind i høyden men er litt på vakt for leside turbulens. Før jeg når området der skyen trigger merker jeg turbulens av den gale sorten. Mygger ut og trekker meg unna fjellsiden og retunerer mot Bones. Håper å nå lia på nordsiden av Bones, men kraftig vedvarende synk setter en stopper for det. Blir landing på Bones. Østa vinden merkes godt nede i dalen. Ikke mange km, men råe km.

Skya over Storklettan som jeg ga opp før jeg nådde.

Kjetil har fått fyr på primusen.

Varm sjokolade smakte godt.

Turen i Google

Div met.data